Kaikki vitsit
Vitsikategoriat
Parhaat vitsit
Kerro vitsi

Vitsikirjasto.fi Instagram

Vitsikirjasto.fi Instagramia seuraa jo yli 11000 käyttäjää. Seuraamalla Vitsikirjasto.fi Instagramia saat päivittäin uusia vitsejä suoraan puhelimeesi. Tule mukaan nauramaan ja kertomaan omat parhaimmat vitsisi meille Instagramissa tai www-sivustolla.

Mikä Instagram on?

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, joka avattiin lokakuussa 2010. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita sekä kommentoida ja tykätä toistensa jakamasta sisällöstä. Kuvia ja videoita voi muokata erilaisilla filttereillä. Palvelun käyttö mobiililaitteilla edellyttää sovelluksen latausta, joka on saatavilla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Instagramin vaikutus

Instagramilla on arvioitu olleen suuria vaikutuksia kulttuuriin esimerkiksi muodin, ruoan ja hyvinvoinnin alueilla. Myös esimerkiksi jotkin turistikohteet, ravintolat ja museot ovat alkaneet ottaa suunnittelussa huomioon sen, että moni vierailija julkaisee käynnistään kuvia Instagramissa. Lisäksi Instagramin myötä uudenlaiset urbaanit käyntikohteet ovat nousseet suosituiksi, kuten kuvaukselliset graffitit, suojatiet ja metrotunnelit, jopa kaivonkannet. Facebookin tekemän tutkimuksen mukaan jopa 70 prosenttia innokkaimmista matkailijoista julkaisee matkasuunnitelmiaan Instagramissa ja 67 prosenttia etsii palvelusta matkaideoita

Instagramin ”vaikuttajat” (influencers) ovat suosittuja sisällöntuottajia, joilla on valtaa vaikuttaa seuraajiensa ostopäätöksiin ja muihin tekoihin. He saavat lisäyksistään usein mainostuloja. Heidän suosionsa perustuu mielikuvaan autenttisuudesta ja ystävyyssuhteen kaltaisesta suhteesta vastaanottajaanJotkut mainostajat ovat myös itse luoneet Instagram-mainoskampanjoita, jotka keskittyvät käyttäjien tuottamaan sisältöön.

Poliitikkojen Instagram-aktiivisuus on kasvanut nopeasti 2010-luvun puolivälistä alkaen sitä mukaa kun palvelun käyttäjämäärät ovat nousseet. Jo yli 70 prosentilla Yhdysvaltain senaattoreistaoli Instagram-tili vuonna 2018. Näkyvimpiä Instagramissa ovat nuoret ja nousevat poliitikot. Poliitikot käyttävät Instagramia myös vaalikampanjointiin, joka on suunnattu etenkin nuorille äänestäjille. Instagramissa on havaittu myös yrityksiä manipuloida yhdysvaltalaisia äänestäjiä.

Instagramin säännöt

Instagramin käyttöehtojen mukaan käyttäjän pitää olla vähintään 13-vuotias. Toiseksi henkilöksi tekeytyminen ja virheellisen tiedon antaminen on kiellettyä. Tuomitut seksuaalirikolliset eivät saa liittyä palveluun. Yhteisösääntöjen mukaan sivuille saa jakaa vain itse kuvattuja kuvia tai sellaisia, joiden jakamiseen käyttäjällä on oikeus. Palveluun ei muutamin poikkeuksin saa ladata alastonkuvia. Kiellettyjä ovat myös sellaiset kuvat, joissa on vahingoitettu itseä tai jotka voisivat yllyttää itsensä vahingoittamiseen.

Instagramilla on oikeus käyttää käyttäjien tietoja, toimintaa ja lataamaa sisältöä ilman hyvitystä. Vuodesta 2018 alkaen käyttäjällä on ollut oikeus nähdä tai ladata kopio kaikesta datasta, joka hänestä on tallennettuna Instagramissa. Käyttäjän kuoltua kukaan ei voi saada hänen tilinsä käyttöoikeutta. Vainajan omaiset voivat pyytää vainajan Instagram-tiliä kokonaan poistettavaksi tai jäädytettäväksi, jolloin sitä ei voi enää käyttää eikä sen asetuksia muuttaa.

Instagram logo