Internetin vitsiongelma ja suomalainen huumori

Moni on varmasti törmännyt ongelmaan, että hyviä vitsejä ei löydy paljoa yhdestä lähteestä. Hakusanalla ”vitsi” tai ”vitsit” löytää paljon erilaisia keskustelupalstoja tai uutisartikkeleita, jotka jokainen kattaa maksimissaan joitakin kymmeniä vitsejä. Vitsikirjojen lainaaminen taas tuntuu turhalta ja vaivalloiselta, sillä vitsikirjoissa vitsit ovat yleensä sekalaisessa järjestyksessä ja vaikeasti luettavissa. Lisäksi vitsejä voi lukea usein vain suomeksi, mikä kaventaa vitsivalikoimaa. Onhan selvää, että monet vieraskieliset vitsit naurattavat maailmanlaajuisesti, mutta eivät vain kantaudu kaikkien kuulijoiden korviin.

Perustimme sivuston Vitsikirjasto.fi vastataksemme tähän ärsyttävään ongelmaan. Alussa mietimme, miksei netistä löydy ainuttakaan kunnon vitsikokoelmaa, josta löytyisi satoja tai jopa tuhansia vitsejä helposti. Kirjastomme kasvaa päivittäin, ja lukijoiden on päivä päivältä helpompi löytää uusia ja mielenkiintoisia vitsejä. Kirjastostamme on apua juuri silloin, kun lukijan täytyy löytää hyviä vitsejä helposti.

Internetin vitsiongelmaa miettiessämme tajusimme myös, että perinteisiä vitsejä arvostetaan aivan liian vähän sosiaalisessa mediassa. Aivan kuin kaikki olisivat unohtaneet, että vitsejäkin on olemassa. Siksi perustimme kirjastollemme Instagram-tilin ja Facebook-tilin (@vitsikirjasto.fi). Haluamme tilillämme levittää ihmisten elämään perinteistä huumoria.

Sosiaalisen median tilien perustamiseen liittyy toinenkin ajatus. Suomalainen huumori on ainutlaatuista, ja olemme sitä mieltä, että se jää ulkomaalaisen huumorin varjoon. Monet sosiaalisen median meemitilit jakavat englannista suomen kielelle käännettyjä meemejä ja jakavat sillä tavalla iloa ihmisten elämään. Me haluamme vitsikirjastollamme keskittyä monipuoliseen huumoriin. Haluamme jakaa ihmisten elämään monenlaista huumoria ja ennen kaikkea tehdä lukijoille huumorin etsimisestä ja löytämisestä helppoa ja hauskaa!

Mitä paskapökäle sano toiselle, kun molskahtivat pöntön pohjalle?
– Taidetaan olla kusessa
27.08.2023VitsitJaa
Blondi juoksee parin päivän sisällä monesti postilaatikolla.
Naapuri ihmettelee ja kysyy lopulta syytä moiseen.
– No aina kun mä avaan tietokoneen, siellä lukee, että sinulle on postia.

25.07.2020VitsitJaa
Sain kidnappaajilta vaimoni peukalon kirjekuoressa.
Vaadin heti lisää todisteita.
24.03.2023VitsitJaa
Miksi artisti Sade lopetti laulamisen?
– Hänestä tuli kuuro.

Nimimerkki: Tomppa
22.06.2024VitsitJaa
Olet kuin sanakirja – lisäät elämääni merkitystä!
06.09.2023VitsitJaa
Liikuntakyvyttömille riippuliitäjille rakennettiin invaliidin.

31.12.2020VitsitJaa
Mitä pikkupieru tahtoi tehdä isona?
– Liittyä ilmavoimiin.

27.12.2020VitsitJaa
Kaljanjuontikilpailuissa otettiin pitkästä aikaa.

17.03.2022VitsitJaa
Täytyy tunnustaa, tohtori, että en minä oikeasti ole sairas.
– Ei se haittaa mitään, koska en minä oikeasti ole lääkäri. Joten hoidetaanpa teidän kuviteltuja
vaivojanne minun olemattomilla lääkärin taidoillani.

Nimimerkki: Savom mualta
Lähde: Vitsi on julkaistu Seiska.fi
21.07.2024VitsitJaa
Voitko kosketta minua, jotta voin sanoa kavereilleni, että enkeli kosketti minua?
23.05.2023VitsitJaa