Internetin vitsiongelma ja suomalainen huumori

Moni on varmasti törmännyt ongelmaan, että hyviä vitsejä ei löydy paljoa yhdestä lähteestä. Hakusanalla ”vitsi” tai ”vitsit” löytää paljon erilaisia keskustelupalstoja tai uutisartikkeleita, jotka jokainen kattaa maksimissaan joitakin kymmeniä vitsejä. Vitsikirjojen lainaaminen taas tuntuu turhalta ja vaivalloiselta, sillä vitsikirjoissa vitsit ovat yleensä sekalaisessa järjestyksessä ja vaikeasti luettavissa. Lisäksi vitsejä voi lukea usein vain suomeksi, mikä kaventaa vitsivalikoimaa. Onhan selvää, että monet vieraskieliset vitsit naurattavat maailmanlaajuisesti, mutta eivät vain kantaudu kaikkien kuulijoiden korviin.

Perustimme sivuston Vitsikirjasto.fi vastataksemme tähän ärsyttävään ongelmaan. Alussa mietimme, miksei netistä löydy ainuttakaan kunnon vitsikokoelmaa, josta löytyisi satoja tai jopa tuhansia vitsejä helposti. Kirjastomme kasvaa päivittäin, ja lukijoiden on päivä päivältä helpompi löytää uusia ja mielenkiintoisia vitsejä. Kirjastostamme on apua juuri silloin, kun lukijan täytyy löytää hyviä vitsejä helposti.

Internetin vitsiongelmaa miettiessämme tajusimme myös, että perinteisiä vitsejä arvostetaan aivan liian vähän sosiaalisessa mediassa. Aivan kuin kaikki olisivat unohtaneet, että vitsejäkin on olemassa. Siksi perustimme kirjastollemme Instagram-tilin ja Facebook-tilin (@vitsikirjasto.fi). Haluamme tilillämme levittää ihmisten elämään perinteistä huumoria.

Sosiaalisen median tilien perustamiseen liittyy toinenkin ajatus. Suomalainen huumori on ainutlaatuista, ja olemme sitä mieltä, että se jää ulkomaalaisen huumorin varjoon. Monet sosiaalisen median meemitilit jakavat englannista suomen kielelle käännettyjä meemejä ja jakavat sillä tavalla iloa ihmisten elämään. Me haluamme vitsikirjastollamme keskittyä monipuoliseen huumoriin. Haluamme jakaa ihmisten elämään monenlaista huumoria ja ennen kaikkea tehdä lukijoille huumorin etsimisestä ja löytämisestä helppoa ja hauskaa!

Nyt kun jää on murrettu niin voisimme siirtyä minun pöytääni juttelemaan!

30.05.2022VitsitJaa
Olipa kerran suomalainen, kuwaitilainen, amerikkalainen.
Amerikkalainen heitti ikkunasta koronapotilaan ja sanoi ”näitä meillä on tarpeeksi”.
Kuwaitilainen heitti öljytynnyrin ja sanoi ”näitä meillä on tarpeeksi”.
Suomalainen heitti ikkunsta ruotsalaisen ja sanoi ”näitä meillä on tarpeeksi”.

04.08.2020VitsitJaa
Mitä eroa on sinulla ja seepralla?
No?
Sinulla on enemmän raitoja alushousuissa.

Nimimerkki: Jusahinga
Lähde: Keksin itse.
21.11.2022VitsitJaa
Mitä blondi sanoi uimaopettajalleen?
– Oletko nyt aivan varma, että hukun, jos otat sormesi pois sieltä reiästä.
14.08.2023VitsitJaa
Oinas: Vain viikonloppuisin
Härkä: Yhdeksän tuntia yössä
Kaksoset: Aina
Rapu: Vain arkisin
Leijona: 3-5 tuntia erittäin sikeää unta
Neitsyt: Yhtä pihalla nukkuessaan kuin hereillä
Vaaka: Nukkunut viimeiset 100 vuotta
Skorpioni: 23 tuntia vuorokaudessa + vessakäynnit
Jousimies: 12 tuntia levotonta unta
Kauris: 17 tuntia viikossa
Vesimies: Pitäisikö sitä nukkuakin?
Kalat: 6 tuntia yössä

04.11.2022VitsitJaa
Lada-kuski ajeli tyytyväisenä moottoritiellä, kunnes yhtäkkiä auto päätti sanoa työsopimuksensa irti. Eikä aikaakaan, kun Ferrari-kuski pysähtyi auttamaan Lada-kuskia. Yhdessä tuumin he sitten päättivät, että Ferrarilla hinattaisiin Lada lähimmälle korjaamolle, joka sijaitsi muutaman kilometrin päässä.

Pian Ladaa lähdettiinkin hinaamaan, ja kaikki sujuikin hyvin, kunnes Bemari-kuski ajoi yhdistelmän ohi lasissaan nopeutta 200 km/h. Ferrari-kuski totesikin nopeasti, että häntähän ei Bemarit ohittele.

Pian Ferrari nosti nopeutta myös 200 km/h vauhtiin ja unohti täysin hinauksessa olleen Ladan. Lada-kuski ei voinut kuin ohjata autoansa, ja hädässä hän vilkutti ajovaloja ja vilkkuja. Ferrari-kuski ei kuitenkaan näitä merkkejä huomannut, vaan jatkoi yhä kiihdyttämistä.

Hetken päästä hurjasteleva kolmikko ohitti siviiliautossaan partioivan poliisin, joka otti välittömästi yhteyden hieman kauempana kiertävään poliisipartioon. Partio saikin kuulutuksen radiopuhelimestaan:
”Teitä kohti tulee Bemari, jolla on nopeutta ainakin 200 km/h sekä Ferrari, jolla on nopeutta 220 km/h. Mutta tätä te ette usko: Kaksikon perässä tulee Lada, joka näyttää vilkkua ohittaakseen Ferrarin.”

02.01.2021VitsitJaa
Chuck Norris tilasi kerran
Burger Kingissä Big Macin.
Ja sai sen.

13.01.2023VitsitJaa
Kaksi jänistä hiihti kilpaa
Toinen kaatui…

30.10.2020VitsitJaa
Mikä on punainen ja roikkuu puussa?
– Apina joka on kastettu tomaattikastikkeeseen.
22.11.2023VitsitJaa
Mikä on Kimi Räikkösen useimmiten käyttämä mauste?
– Minttu
08.11.2023VitsitJaa